måndag 31 mars 2008

Tre timmar och nio minuter

kvar tills det svenska transferfönstret stänger. Hur många minkar bjuder de för checken?

Tommy och Teever v. 13


Tommy: Fredrik Petersson var bäst på plan mot den numera uppmixade "familjen" i Mjällby. Ett mittfält med Smajlovic och Vasilj/Nilsson bakom Fredde P kan skapa det djupledsspel vi så länge suktat efter på vallens gröna matta.


Teever: Zavadil. Oavsett prislapp, familjesituation, likviditetsproblem eller mentalt handikapp så beter man sig inte så här mot Smålands stolthet. Den ädlaste checken i Ösabs lumplåda blev till sist endast ett stort problem. Må kamremmen gå av mellan Djuramåla och Hakafors nästa gång.

onsdag 19 mars 2008

Tangokavaljer med tofs

Patrick Nilssons underskrift är lovande. Det är faktiskt på det centrala mittfältet vi mest har saknat spelare. Vilken kvalité Skurupsonen håller har jag ingen aning om men när Schenka är så säker är det ett gott tecken.

Vår gamla kallbrandsdrabbade lagdel anfallet ser ut att få sin lösning då tofsen Borg äntligen får chansen på topp imorgon. Det skulle vara mycket förvånande om inte Borg och Petry startar på topp mot Lindome den 20:e april.

För övrigt öppnar värvningen av Nilsson upp för ett 4-3-3 system. Då har Borg en möjlighet att slå igenom i den position han behärskar bäst, den som vänsterforward.

Förslag:

Ryden/Malmqvist
Nouri Vasilj Bild Hughes
Smajlo Nilsson
FP
Danne P Petry Borg

Eller så kör vi på med 4-4-2, vinner serien och accepterar att Borg aldrig slår igenom...

För övrigt såg jag 30 minuter av Tipselitmatchen mot Lindsdal. Zavadil slickade mittcirkeln men gjorde vad han skulle med boll, i övrigt täckte utmärkte Danny Tadaris upp för den hårfagre checken. Övriga som utmärkte sig under min halvtimme av njutning var Henningsson, Nurkic, Schranke och Nobell. Einarsson imponerade inte och jag har inte sett hans storhet än.

För övrigt: vi sitter i samma bil som Pavel Zavadil, en bomb i motsatt fil, vi sitter i samma bil...

måndag 17 mars 2008

Tommy och Teever v. 11


Tommy: Robin Malmqvist som kämpar på i klubben han varit med och fört ned trots spel i tredjedivisionen. Det verkar vara en "bra kille" som får slita bänk bakom Ryden i år.



Teever: Zavadil fyller trettio år om knappt två veckor. Checken blir allt svårare att lösa in och börjar alltmer vittra sönder inifrån. Imorgon ska jag inspektera hur långt söndervittringen gått.

söndag 9 mars 2008

Tommy och Teever vecka 10


Tommy: Enes Smajlovic gjorde ännu en fin insats mot J-södra och kanske är det Fredrik Petersson som ska frukta den nya mittfältaren. Den nya hoppas jag heter Patrick Nilsson.




Teever: Estniska ligan, Teever gjorde mål i ligacomebacken... Man ska inte skjuta budbäraren men i fallet Teever var det rätt att till slut "skjuta" scouten.

Då när allt var ljust

Nu när tabelltillhörigheten är pinsam tänds hoppet av Johan Esk. Tack, vi kommer tillbaka!

lördag 8 mars 2008

Är clowner glada?


Det är alltmer tydligt att Lakers publiksiffror i hög grad påverkas av hur väl klubben marknadsför sina matcher. Det naturliga intresset som kommer av genuint hockeykunnande och tradition av ishockey saknas och gör att lakers får annonsera som tokar, publiken har inte ett intresse stort nog att själva följa med i tabeller och matchdagar.

Fotbollen är mer etablerad i samhället eftersom att de flesta har sysslat med det och har en stark relation, positiv eller negativ, till lagen i staden. I generationer har fotbollen i Växjö samlat på sig en skara av före detta spelare och anhöriga till dem som följer laget. De personerna kommer alltid när matcherna börjar bli viktiga. Jag vill påstå att en stor del av Kronobergs befolkning följer Öster via medierna, personer som kommer på matcherna när det hettar till i en toppstrid eller bottenstrid.

Hockeyns skara av personer med ishockey som en del av deras identitet är mycket mindre än fotbollens. Iallafall i en traditionell fotbollsstad som Växjö.

Hockey är fortfarande lite av att "cirkusen kommer till stan". Cirkusar brukar tapetsera städer med affisher inför sina besök...

Insitutioner som Östers IF tar sina supportrar som givna och marknadsför sig för lite och för dåligt, man glömmer bort marginalåskådarna, de nyfikna. Växjö har de senaste 15 åren berikats med väldigt många nya invånare. De personerna och de tidigare ointresserade fast med en koppling till fotbollen är också potentiella åskådare.

För övrigt drar framgångar och lågt pris också åskådare. Att locka åskådare via sponsorbiljetter är ett annat sätt att få nya grupper till arenan. Företag där matchbiljetterna blir något åtråvärt kan använda dem som stimuli för personalen. Att se bygdens framgångsrika lag "gratis" (för dagen, i praktiken har de anställda arbetat ihop kapitalet i företagen) blir lätt en inkörsport till ett större Österintresse.

Ett sista förslag är att flytta hemmamatcher ut i länet. Föreningens serietillhörighet ställer inte längre speciellt stora krav på "arenan", hemmamatcher kan flyttas ut till Alvesta, Ljungby, Lessebo, Älmhult eller vilket ställe som helst. Östers besök skulle bli en happening och en markering om att det är hela länets lag.

måndag 3 mars 2008

Arbetslinje

Det blev bara en tango, Mariano arbetade för dåligt på plan för den ryska tsaren och får åka hem. Likaså verkar Fribrock få spela tredje mittback i Ängelholm istället för att vara spelmotor i Öster. Tillbaks på ruta ett. Det enda som egentligen har förändrats är att checken blir äldre och äldre och de öppna fönstren allt färre.

Det är den tredje mars och Öster letar fortfarande efter en central mittfältare och en forward till startelvan.

Tommy och Teever vecka 9


Tommy: Månz Karlsson tog stora steg förra säsongen och har i år fått chansen i den finaste av trupper. Karlsson har i två raka matcher burit den rödblå tröjan på ett sätt som gör att man åter kan se en framtid i Östers backlinje. Vasilj lär få kämpa för sin plats när skadan har läkt. Månz är Fredrik Bilds givna ersättare när kaptenen lägger skorna på hyllan efter säsongen.





Teever: Att Öster fortfarande inte har tagit det självklara beslutet att upplåta en sektion på huvudläktaren till Eastfront. I den katastrofala sportsliga situation som de fyrfaldiga mästarna befinner sig gäller det att visa uppskattning mot de trogna som vill se Öster oavsett motstånd. Att samla all publik på en läktare skulle skapa den gemenskap och läktarkultur som saknats så länge i den charmiga betongbunkern. Föreningens förslag att isolera EF på Norra stå är så snålt och publikfientligt att jag saknar ord.