tisdag 22 juli 2008

Abstinens och 145:an

Det är tydligt att intresset för de rödblå antihjältarna har minskat under den här säsongen, trots att de vinner matcher (!) och hör hemma bland topp tre i en serie.

Österfolket verkar liksom ha tröttnat, tröttnat på tomma ord om långsiktiga satsningar, tröttnat på mediokra provspelare från Långtbortistan, tröttnat på de ständiga problemen med målskytte och målvaktsspel. Folk har tröttnat på det mesta.
Till synes iallafall. Det som talar emot är det hyfsade publiksnittet på 1783 personer, vilket dock är sjunkande då publiksiffrorna tenderar att krympa för varje pinsam hemmaförlust.

Jag är en av dem, svikarna, de som frekvent har gått på matcherna de senaste fem åren oavsett motstånd men nu slutat. Jag har dock en ursäkt: buss 145.

I april lämnade jag nämligen staden med den vackraste av betongarenor för staden med de sämsta av supportrar. Fotbollsintresset i Halmstad är medelmåttigt för att vara snäll, publiken består av turister som förstår bättre än infödingarna eller har brist på sysselsättning när den enda attraktionen stranden regnar bort.

Bollklubben duger inte ens som substitut för rödblått, de matcher jag bevittnat har varit tempofattiga och stämningslösa. Underhållningsvärdet står främst speakern för som ensam fördubblar stadens museiupplevelser. Örjans vall är Värendvallen förflyttad till en park vid en å med en 70:årig Ola Rydén som speaker.

Som bilfri Östersupporter återstår ett alternativ, buss 145 till Växjö. Via Simlångsdalen, Skeen, Ljungby, Ryssby, Alvesta, Gemla för att nämna några orter tar den resan tid. Närmare bestämt två och en halv timme med den snabbaste linjen. Fem timmars resa för två timmars fotbollsfest. Tack Öppna kanalen och hemlige finansiären för webbtv!

En handlingsplan har dock upprättats, just nu arbetar jag ihop pengar till det fordon som ska frälsa mig. Förhoppningsvis ska tjugotusenkronorsbilen ha sin jungfrufärd den 11 augusti till Värnamo...

För övrigt...

...lobbar Växjös uteställen för att Pål Lundin ska bli Jabus mentor.

...är hela Kronoberg förvånat över att Mattsson inte lyckats rädda Sirius...än.

...arbetar Anders Blomqvist på bank i Göteborg.

...är Skuru en idrottsförening från Nacka.

...är Carlstad inte United.

...springer alla i FC Trollhättan coopertestet snabbare nu än i våras.

...springer förmodligen även Pavel Zavadil snabbare nu än i våras. Sommar-rea?

Inga kommentarer: