onsdag 30 maj 2007

Sydost om Eden

Den Blekingetidning som i begynnelsen inte förenade sig med kapitalet publicerar idag en märklig artikel på sin hemsida.

Enligt den ska Hasse Larsson ha blivit tillfrågad att eventuellt ta över en superettanklubb om om två seriematcher. Den nuvarande tränaren ska få två matcher till på sig.

Med tanke på tidningens spridningsområde torde det handla om en klubb i närområdet. Enligt mitt sett att se det finns det två alternativ på klubbar, heliga Öster och Bois. Båda två har startat serien katastrofalt och de ligger geografiskt sett nära Blekinge.

Betongen blir inte vackrare att se på av sådana här nyheter. Stämmer uppgiften, vilket man får förmoda, och det handlar om Östers IF får man skämmas.

För det första, vill vi ha en tränare som går ut i pressen med så känsliga uppgifter? En tränare med måttliga meriter som är känd för sitt buffliga och skrikiga sätt. Vill vi byta Kalmars ass mot Mjällbys?

För det andra, det tyder på en oerhörd brist på respekt mot de nuvarande ledarna att börja söka ny tränare medan de fortfarande är kvar. Man kan sondera marknaden, men aldrig kontakta någon ny innan de gamla är avsatta. Oproffsigt, elakt och ett bra sätt att ytterligare undergräva förtroendet för Giles Stille.

För det tredje, det här är inte det Öster vi fått en bild av under Curt Persson eran. "Ordförande Persson" (finns det likheter?) har hela tiden talat om en stabil och proffsig organisation. Är det här sanningsenliga uppgifter har Öster tagit några steg tillbaka. Man har kontaktat en usel tränare bakom ryggen på den nuvarande och därmed behandlat honom som skit. Östers rykte som arbetsgivare behöver inte svartas ner mer, frågan är om det går efter de senaste tio årens eviga tränargiljotinering.

Öster behöver bli en bättre arbetsgivare som ser helheter och investerar i personal på lång sikt. Låt oss behålla Giles, se på Elfsborgs behandling av Haglund under hans första säsong som en förebild, boråsarna fick stryk åtta raka, sedan dess har det vänt med ny arena och några riktiga toppspelare. Låt Giles bli vår Haglund!

tisdag 29 maj 2007

En pigg 110 åring

Idrottföreningen kamraterna Norrköping firar idag 110 år. En klassisk svensk fotbollsförening som hör hemma i en finare serie än den vi båda just nu är i. Staden liksom laget hade sin storhetstid under 50-talet då de fullständigt dominerade den svenska elitfotbollen.

"Peking" leder just nu superettan och ser stabila ut. Det är få lag i Sverige, förutom vallens giganter, man unnar att ligga i allsvenskan mer än Peking. Stor arena, stort publikintresse, goda meriter och ofta ett småtrevligt spel. Nu är det bara att hoppas att vårt Stillestånd upphör och att vi rör oss uppåt i tabellen snabbt som en Stillet.

Annars får Arvidsson snart bryta Stilleståndsavtalet.

Efter uppehållet kan vårt lag se ut så här på stadsparksvallen:

Malmqvist
Nouri, Gustafsson, Bild, Hughes
Zavadil, Helgi, Svensson, Borg
Bennet Johnson

Välbalanserat om du frågar mig.

Det sägs att Stadsparksvallen är vacker men gammal och omodern. En del "vallar" åldras med den äran, vår vall är endast vacker i sitt inre, det är där minnena skapas.

måndag 28 maj 2007

0 mål på 17 skott=40 miljoner

Ja man är bitter. Kalmar har fått in ca 20 miljoner på en spelare (nåt skumt bolag fick andra hälften). Spelaren har på sju matcher mäktat med tre assist och sjutton skott, varav noll i mål. Holländska uppstickaren Alkmaar pungar ut ordentligt för förra årets skyttekung. Inte nog med att Öster är på 15e (!!!) plats i superettan, Kalmar FF tjänar pengar också. Det Kalmar vi vande oss av med under 90-talet då vi fostrade spelare och gav bort dem.
Kalmar spelade 1988-1997 i tvåan, dvs mot lag som Grimsås, värnamo och Jonsered. Sedan möttes vi i "hissen" 1998, öster försvann 98-2002 ner i värsta depressionen någonsin, betongen åldrades fort de åren. Kalmar fastnade i hissen. Upp-ner-upp-ner men ständigt lite bättre än storebror som hade ebb i kassan.
2003 förtjänade Öster titeln "naivaste klubben i världen", Schenka skulle få öster att sambadansa sig kvar i allsvenskan. Widen tog över och hans slowfox drog ner och höll fast oss i ettan. Det enda positiva 2003 var att kalmar var i ettan. Vi var bäst i småland. Sen 2004 har Nanne genomfört sitt reformprogram och kalmar blivit ett stabilt allsvenskt lag.

Vänta nu,,, 2003 var de senast i ettan. De är inte stabila än, det är man efter fem- sex år. Kalmar är etablerat i allsvenskan när de klarar en generationväxling. Rydström, Bagarn, Carlsson, Lasse Johansson, Lantz och wastå måste snart bytas ut. När de klarat den omställningen är de etablerade, inte innan dess. Innan dess är de inte mycket mer än en upphaussad kopia av 90-talets Trelleborg.

För övrigt så har båda Östers tränare ett förflutet hos lillebror, Stille som ass till Nanne och Wibrån under gymnasietiden. Arvidssons Kalmarmeriter behöver jag väl inte nämna. Spelar det någon roll? NEJ, vi har en kompetent ledarstab som kommer att få spelarna att göra det som krävs.

Sirius - Hundstjärnan

Antouman Jallow såg stjärnor. Han måste blundat och haft en bra fantasi. På planen fanns inga och inte heller bör kontakten med Da Silvas panna lett till några. Efter att ha sett bilderna på tv4 sydost hemsida anser jag att Jallow bör ha ett straff i efterhand. Jag vet inte om det är möjligt i svensk fotboll, i vilket fall borde det vara det. Jallows uppträdande måste få konsekvenser. Jallows uppträdande är en skam för fotbollen.

Siriussupportrar som såg matchen skäms över hans uppträdande i kommentarerna till UNTs artikel.

För övrigt förlorade Öster även statistiskt med 15-7 i avslut och 9-3 i avslut på mål. Antalet offside och emottagna röda/gula kort dominerade de rödblå dock.

Rapporterna från matchen säger att högerkanten med Nouri och Tengan funkade bra. Kanske har Stille löst en kant?

Drygt två veckor till nästa match mot J-södra borta, sällan har ett uppehåll kommit mer lägligt, nu hinner Zavadil skilja sig, Figuireido läka axeln, Ingemar läka ljumske och Gustafsson komma tillbaka. Synd bara att vi saknar två avstängda mittbackar mot J-södra, Alternativ finns det dock gott om. Hughes, Tengroth, Gustafsson och Helgi kan alla spela centralt.

söndag 27 maj 2007

En fjortis

Den gamla damen (La vecchia signora) är det italienska smeknamnet på Juventus. Det säger en del om hur folk ser på klubben. Sveriges egen gamla dam är väl Malmö FF, skattetjänstemannen IFK Göteborg och dödgrävaren Kalmar FF.

Vårt skötebarn upplever en stormig tid i livet. Han (jag skriver om herrlaget) vet inte vad han ska göra med sitt liv. Hans liv styrs av olika filosofier olika veckor, månader och år. Identitetsproblem, utseendefixering och ett självförtroende som krossas allt som oftast. Vem är jag? Vart hör jag hemma? Hur ska man bete sig? En ny livsfilosofi. Han ska bli en trygg och harmonisk ung man som bygger sitt beteende på en genomtänkt strategi. Han är ju snyggast, starkast och ... rikast. Det falska självförtroendet tar honom på en rad träffar med tänkbara partners. De ser rakt igenom honom. Utseendet, styrkan och pengarna, inget räddar honom. Flickorna ser igenom honom. Stillestånden när inititiven saknas samlas på hög, gång på gång står han där med samma fundering vid kvart i två dansen:
-Visst dominerade jag förfesten och dansgolvet, men varför får jag ändå inte dansa med de vackra flickorna och än mindre ta med någon hem?
Återkommande fiaskon.

Grabben behöver ett far-son samtal.

Föräldrarna är de som stöttar oavsett vad barnen gör. Ibland behöver kursen rätas upp och klaras ut men så länge barnet försöker och har livsglädje kan föräldern stå ut med det mesta. Det värsta som finns för föräldern är att se sitt barn fara illa och må dåligt.
-Kanske kan en språkresa vara något? Träffa nya vänner och se världen.
Språkresan passar inte in på den unge mannens livsfilosofi. Han klarar sig själv, är snyggast, starkast och rikast i klassen.

Föräldern stöttar livsfilosofin in i det längsta. För den unge mannen är det stödet det viktigaste i livet, när det försvinner försvinner han. Det är ju trots allt föräldrarna som skapat honom. Bara de älskar honom som han är. Trots de usla resultaten i livet och i skolbetygen. En förälder får inte svika.

En del menar att Stig Svensson skapade Öster, skitsnack, vad hade Öster varit om de inte haft någon publik under 60-talet? Ett lag i klass med BK, Norra eller Sandsbro.

Föreningens växte på grund av dess supportrar, föreningen är aldrig mindre än supportrarnas stöd. När supportrarna försvinner, försvinner föreningen. Det är ju supportrarna som skapat den.

Ett tidsfördriv att dö för

Det är i mars Jag fyller år
men min feber gör det svårt
Designer Drömmar ny frisyr
Det här är början på en ny tid
Jag fick en tung roll som din clown
Charlie Chaplin, Eva Braun
En storlek ner, Gud Du är smal
Det här är början på en ny dag

Iskallt & menlöst
Plasten gör dig vacker är Du glad?
En livslögn att dö för
Det är läggdags
För skämten
Det är allvar
i år...

Så stod våren utanför
I värmen blev din klänning helt förstörd
& dina hjältar dog vid spisen
Fick gift av TV-kockar & repriser

Iskallt & menlöst
Plasten gör dig vacker är Du glad?
En livslögn att dö för
Det är läggdags
För skämten
Det är allvar
i år...



Kent "Ett tidsfördriv att dö för"

Inför Sirius del två: Stukat Öster på bandymark

Officiella har överträffat sig själva idag. Klockren genomgång av motståndet, domare och tidigare möten. Bra jobbat Ako!
Öster saknar mycket folk på mittfältet idag. Fidde, Figu och Zavadil är alla borta. Tur att det är den lagdel vi har flest spelare då.

Två personer är givna på mitten, Daniel och Helgi har varit ordinarie tidigare och lär vara med idag. Jag antar att Stilleståndet placerar dem i mitten. Kanterna är svårare att förutse. Jag tror att stille plockar ner Borg från anfallet och sätter honom på vänsterkanten. Freddy är ingen forward heller i mina ögon så helt korrekt. Om platsen på högerkanten slåss tre spelare, Tengan som spelade där i onsdags, Claesson som gjorde ett fint inhop där i onsdags och Göransson som är en naturlig ytter. Mitt tips är att Claesson spelar. Tengan var i ärlighetens namn inget vidare på den positionen, hans plats är ytterback. Ett fjärde alternativ är isåfall att spela tengan som högerback och flytta upp Nouri. jag tror inte att vår försiktiga tränare förändrar backlinjen så mitt tips är därför Claesson.
Laget:

Malmqvist
Nouri Bild Vasilj Hughes
Claesson Helgi Svensson Borg
Johnson Bennet

Bänk: Vesslan, Da Silva, Tengroth, Malmborg, Göransson

Få byten kommer att göras, isåfall görs de i försvaret och det sker bara vid skada efter vad vi sett av Stille hittills.

Jag vill se en av frisparksvariantern gå in nu. De har försökt köra flera olika, senast en rak mot närmaste hörnflagga där Vasilj skulle vinna nickduell och sedan nicka in till Österspelare som kört en karusell i straffområdet. Lite väl avancerad för min smak. Skicka Widen (för vad gör han sin sista tid?) till fredriksskans för att kopiera det enda vi kan lära oss av kalmar. De är riktigt bra på varianter och fasta. Öster är kass på det. Trots att vi har två mycket nickstarka mittbackar och seriens bästa huvudspelare i Johnson. Utnyttja!!!


För övrigt tror jag att Södra vinner hemma mot Sylvia och att Feskarna förlorar klart borta mot Ljungskile

lördag 26 maj 2007

Inför Sirius del 1 motståndarna

Sirius låter som ett märke på ett kylskåp eller kanske ett maskindiskmedel. Laget har dock visat att man är att räkna med trots att man är nykomling. De har inlett serien sanslöst bra. Fyra vinster och två förluster har givit 12 poäng och en tredjeplats. På hemmaplan har de vunnit tre medan de haft det trögare på bortaplan. Vilka lag har de slagit då? Ljungskile hemma, Åtvid borta, Feskarna (Maif) hemma, sylvia hemma. Förluster mot ESK och Häcken borta. Slusatsen av det blir att de endast slagit ett lag med kvalitet på bortaplan och det är Ljungskile. De andra bör de slå för att hänga kvar. Vi är alltså det hittills starkaste laget som besöker Studenternas IP.
Medgång föder medgång sa någon "rövpoet" (ursäkta språket) någon gång. När det gäller nykomlingar kan det stämma, se bara på Östers vår förra året. Vinster kommer inte av sig själv, de har en del kvalité i laget. Vi bygger (som öster??) laget bakifrån. (Uppställning den samma som i senaste matchen mot häcken, förlust 2-0)

Målvakt: Jon Rytterbro, född 82. Mest känd för att varit två i hammarby några år. Normalbra målvakt i ettan.

Backlinje: Domrowski, Segerström, Bertwig, Lundmark. Alla fyra är 82or. Verkar sakna rutin från högre sammanhang samtliga. Bertwig utsedd till bästa uppländska spelare någon gång. Försvaret ser, sett till meriterna, tunt ut. Har dock bara släppt in sex mål. Två mindre än de rödblå...

Mittfält: Fredrik Olsson, Pierre Gallo, Mani Tourang, Kim Skoglund. Gallo står för rutinen i laget, backas upp av löftet Tourang centralt. På kanterna Olsson och Skoglund vilka inte heller har några större meriter. Andreas eriksson före detta AIK har varit skadad i tre veckor, är frisk igen och kan ta en av platserna på mittfältet. Han är normalt tongivande i det här gänget. Notera att Fidde G i högerblaskan SMP inför säsongen svarade Pierre Gallo på frågan om vem han helst tacklar i Superettan. Tyvärr saknas kapten Gustafsson imorgon men jag är övertygad om att Iprenmannen Daniel Svensson kan överta den uppgiften. Plocka ner Gallo så är halva segern er!

Forwards: Den enda lagdel som är yttersta toppklass i serien. Kullinger och Hoch är strået vassare än östers Johnson och Bennet. Kullinger gjorde massor av mål för Enköping då de gick upp 2002, gick sedan till HBK där han misslyckades. Har nu fått chansen i Sirius. Slutligen Hoch, mannen har gjort sex av Sirius nio mål hittills. Något säger mig att Kullinger är medskyldig till det. De två ihop är hypergiftiga, synd för dem att stackars Olle Kullinger är skadad. Mannen vid Hochs sida blir förmodligen istället Antouman Jallow med två säsonger i Gefle på meritlistan. I Gefle fick han mest nöta bänk, i år har han åstadkommit ett mål för Sirius. En klar försvagning jämfört med Olle Kullinger. Vasilj och Bild får vårda passen, de här båda grabbarna älskar omställningar vid mittplan då Gallo kan slå äckliga löpbollar mot de båda Stilleben.

Sirius ser inte imponerande ut på pappret. Lagets spetsar finns offensivt. Då gäller det att tidigt störa backlinjen till att slå långt som Bild, vasilj och helgi kan vinna på huvudet. Alltså hög press. Svensson får uppgiften att plocka bort Gallo och Helgi att vända spel snabbt på Bennet och kantspringare. Funkar de detaljerna kan de rödblå ta med sig tre hem. Tyvärr saknas en hel del folk hos favoriterna vilket vi återkommer till imorgon då vi presenterar Östers lag. Källa var www.siriusfotboll.com

Pål the Wall


En Ford Granada i guldlack. Plyschsäten, varmt som satan i luften, ännu varmare i bilen. Klockan är ett en söndag i början av 90-talet.
-Det gäller att åka i tid så man får se uppvärmningen.
Var det snålhet eller genuint fotbollsintresse? En kombination förmodligen.
Har man en far född på 40-talet och uppväxt i Småland håller han antingen på J-södra, Öster, Malmö eller Peking.

Min far valde Öster. Nu för tiden motiverar han det med att de spelade den bästa (läs snyggaste) fotbollen och att de ständiga kvalen mot allsvenskan under 60-talet var så spännande. Min far var likt många andra fäder till yngre östersupportrar på vallen på den legendariska kvalmatchen mot Brage 1967. Öster gick upp i allsvenskan och publiken (forfarande publikrekord) stormade planen. Farsan var inne i omklädningsrummet och tog i hand med några spelare. En historia man fick höra varje resa till Värendsvallen.

För det handlade verkligen om en resa. Tio mil enkel resa i en spartansk Ford Granada med guldlack. Resan dit var alltid längre än den hem, på den tiden var Öster ett urstarkt hemmalag.

Jag som liten pojk hade redan inför vm 90 klippt ut en poster från Buster på vm-laget, den visade segerbilden på laget efter den beryktade segern mot Polen som tog dem till det första mästerskapet på länge.

Postern åkte ner innan turneringen var slut. Matchen mot Costa Rica såg jag inte slutet på, befann mig av någon okänd anledning i en bil så fick bli radio. Varför lämnar man en VM-match? Kan inte komma på varför jag gjorde ett sådant övergrepp mot fotbollen. I vilket fall åkte postern ner dagen efter. Jakten på en ny idol började.

De ständiga resorna till Värendsvallen var kul, man kom ut lite och fick se teknisk och underhållande fotboll. Öster hade verkligen lovande spelskickliga spelare då. Få av dem var med på den nu bortglömda VM-postern. Istället fick jag plugga in namnen på spelarna i Östers programblad. Liatorparn, Ulrik Jansson, Jesper Jansson, Janne Jansson, Hasse Eklund, Christer Persson, Stavros Papadopulos, Paldan, Wibrån, Andreas Bild, senare även Stefan Landberg och Fredrik Bild. En spelare lyste mer än de andra; målvakten Pål Lundin.

Mannen som oftast var med på sportspegeln i TV. En tokigt hög högstanivå, likt en panter slängde han sig och klistrade bollen och så var det straffarna, Pål tog dem alltid. Pål var min första och enda idol. Ravelli var väl kul under VM-94 men han hade svikit, han hade lämnat Öster. Nu för tiden tycker jag det var bra gjort, han lämnade ju plats för Pål. Hasse Backe lär ha sagt att Pål Lundin kunde ha blivit en världsmålvakt. Den potentialen fanns det.

Tyvärr kom en del annat i mellan. Pål var en artist, endast kännare uppskattar sådana. Det sägs att han ett tag hade 70 i räddningsprocent på straffar! Det är en sjuk siffra. Det skulle vara intressant att se statistik på hur många procent av hans insläppta spelmål som rullade in i öppen kasse. Det fanns ju också en baksida hos artisten, han ville ta bollen från motståndarna så tidigt som möjligt. Det blev en del tavlor utanför straffområdet.

Att inte Tommy Svensson med sin österankytning tog ut Pål fler gånger i landslaget har för mig alltid varit en gåta. Förmodligen handlade det om personkemi. Pål passade inte in som andramålvakt. Det hade förmodligen skurit sig med Ravelli. Hade Svensson givit Pål chansen hade Pål blivit något mycket större än 94-lagets målvakter Ravelli, Eriksson och Hedman tillsammans. Han var Sveriges svar på Grobelaar.

I första numret av Offside i år fanns ett oförskämt välskrivet reportage om Pål Lundin. Där finns även tröjan ovan att köpa.

fredag 25 maj 2007

Förbannade skador!

Ettans starkaste mittfältsuppsättning är tre spelare kort på grund av skador i helgen. Fidde kapten fick boll i huvudet och hjärnskakning mot Örebro, Figuireido har ont i axeln, Zavadil har en Barbara som inte vill ha honom. Tre normalt sett ordinarie mittfältare är borta. Tungt. Dessutom saknas den mot Peking pånyttfödde teever.

Ersättarna då? Claesson, Olausson, Malmborg håller ingen hög superettanklass. Jag tror man tar ner Borg på vänsterkanten och spelar enligt följande:

Malmqvist
Nouri Vasilj Bild Tyler
Claesson Svensson Helgi Borg
Bennet Johnson

Den sämsta elva vi ställt upp med sen 2005... Ändå tror jag på poäng. Sirius är nykomling med mycket poäng, mycket tack vare att man mött de sämre lagen. Öster vinner med 0-1, Vasilj på hörna...

ZZZavadil

Zavadil är fortfarande försvunnen, nu är det två veckor sen han tog sin Mercedes SUV och blåste iväg hem till (ex?) fru Barbara. Pavel har problem med äktenskapet. Den grå betongen saknar Pavel och är helt övertygad om att den finns många småländska flickor som kan tänka sig Östers mest fåfänga och välbetalda spelare.
Kan Öster visa lite tålamod med Pavel nu kan han kanske känna trygghet i klubben och i framtiden få stifta bekantskap med en arena med något mindre betong än den nuvarande... Pavel kan vara vår framtid, bygg laget kring honom!

Viktigast nu är att han lämnar frugan och får till en överenskommelse där han får träffa sina barn, alternativt får vårdnaden. Ur mitt österperspektivv vore det inte bra om barnet stannade i Tjeckien, vi vill ha en harmonisk Pavel som inte behöver längta hem.

torsdag 24 maj 2007

Skön seger mot Örebro inför mycket betong

Öster vände igår trenden. Man tog för det första poäng för första gången på tre matcher och man gjorde dessutom mål. I sanningens namn får man säga att örebro var bleka. De har ett tätt matchschema och det märktes på spelarna att den här matchen inte var av högsta prioritet. De ställde upp enligt 4-5-1 med mycket duktige Larsen som spets på mittfältet och Rodevåg ensam på topp. larsen fick bollen ett antal gånger mellan rödblått försvar och mittfält men hade då få alternativ. Johan Pettersson och Seb Henriksson lyckades inte skapa ytor på kanterna och Rodevåg var ensam mot samlat Österförsvar.
Öster lyckades ofta förhindra att många Ösk-spelare hamnade på fel sida om dem i spelvändningarna. Det bör man lyckas med om man spelar med en mittback (tengan) och en defensiv innermitt (Svensson) på kanterna. När man dessutom har två defensiva mittfältare så fanns det täckning bakåt för det mesta. Spelarbetyg:

Malmqvist: Gör en bra match och visar att han är etta. Betydligt stabilare än tvåan Veselovsky.

Nouri: Bäst i öster som vanligt. Det flerårskontrakt han skrev på förra året kan bli guld värt för Öster, liksom hans löpningar. Emin är Ettans bästa ytterback.

Vasilj: Spelar vårdat och är mer beräknelig än Da silva. Vasilj blir alltmer given i elvan.

Bild: Spader kung är inte snabb men har långa tår... Hade inte speciellt mycket att göra mot Ösk:s ensamma Rodevåg.

Hughes: Stabil bakåt, När han kommer på inlägg är de bra. Assist till 2-1. Måste jkomma oftare på sin kant!!!

Tengan: En mittback som högermitt? Gick bättre än man kan tro. Mycket tack vare Nouri. Nouri skötte det offensiva på den kanten... Tengan säker i närkamper, något vilse i positionen dock.

Fidde G: Kaptenen blir bättre för var match. Han var bedrövlig de första matcherna i och för sig. Tog tillsammans meed helgi stort ansvar mot Örebros femmanna mittfält.

Helgi: Östers egen Gilles Grimandi är bra på alla positioner men är bäst som central mittfältare. Gör en bra match, vinner mycket på huvudet.

Daniel S: Bra bakåt, säkra passningar, hans svaghet är att han inte kan göra mycket själv.

Freddy Borg: Det eviga löftet. Freddy måste lära sig avsluta. Det är kul att dribbla, på en badstrand, det här är ett arbete Freddy. Dags att prestera mer än underhållning. Kan bero på självförtroendet, freddy behöver göra något enkelt mål.

Teafore Bennet: Sega allsvenska försvarare som står högt? Bennet tar emot sådana tacksamt till vårta gråa psykbunker. Fick ytor bakom deras backlinje, då är han bra. En bedrift när han slog en djupledsboll till sig själv. Verkar ha funnit harmonin igen.


Avbytare:

Claesson: Gör ett bra inhopp, Måste våga utmana mer. Snyggt mål!

Johnson: White men can't jump. Hoppar högst i Småland. Kommer tyvärr inte till på inläggen. När han gör det har vi en ny Ludde.

Da Silva: Kommer in som innermitt för att stänga matchen. Vinner närkamper och kämpar. Bättre teknik än Fredrik bild...


Bäst var Nouri, Bennet och Helgi.

Känslan av öststat var extra skön igår. 332 betalande måste vara det lägsta på mycket mycket länge.

Freddy är en pojke

Sällan har så mycket talang uträttat så lite. Testa att skjuta Freddy!!!